4.5 Serveis

 

Colomers és un municipi de pocs serveis.

El sector hoteler, fins fa poc representat per un bar i un restaurant, avui ho és per dos restaurants. L’oferta d’allotjament turístic era, fins fa ben poc, inexistent.

Tanmateix, la gran quantitat de cases velles arranjades com a segona residència i la recuperació del bar-restaurant El Xalet i dels espais del Parc del Ter palesen que els seus paisatges, amb atractius en arquitectura monumental i popular, gastronomia, qualitat de la vida, bones comunicacions, etc, constitueixen una oferta turística de primer ordre.

  

El juny de 2008, l’empresa Caiac del Ter inicia la seva activitat de piragüisme al Ter, amb una primera proposta de descens fluvial amb caiac des de la Presa de Colomers fins al Pont de Verges. Colomers, llarg temps d’esquena al riu, es preparava per conviure-hi.

Caiac del Ter (662 159 469)

 

L'agost de 2008, ha iniciat l'activitat Can Fusteret, una empresa d'allotjament rural, d'habitacions espaioses, cuina plenament equipada i jardí d'uns vuit-cents metres quadrats.

Can Fusteret (972 76 82 22)

 

El comerç, sempre al detall i de caire familiar, es limitava a una tenda de queviures i a un estanc-quiosc, avui desapareguts, fins a la creació d'una moderna empresa dedicada a l'elaboració i comercialització de productes de l'ànec.

La Societat Solés Pagès (972 76 82 40) produeix i elabora productes de l'ànec

 

Els serveis financers són inexistents.

Entre les activitats que permeten el funcionament del sistema productiu i la reproducció de la força de treball, és a dir, els equipaments socials, trobem: la sanitat, amb un primer consultori a l’Ajuntament (des del 2006 traslladat a l’antiga casa del mestre); el sistema educatiu, amb una escola pública d’ensenyament primari (fins l’any 1997, en què es clausurà), i els serveis públics, o oficines de l’Ajuntament.

Els servies personals productors a petita escala són constituïts per una fleca i una perruqueria.

Des de l'any 2000 és present una empresa editora d'una revista de reflexió política: La Factoría.

Revista La Factoría editada per Carles Navales

 

L’any 1986 hi havia 67 línies telèfoniques.

 

Centres d’atracció:

Rodalia: Torroella de Montgrí
Mercat agrícola principal: Girona
Mercat agrícola secundari: Torroella de Montgrí
Àrea comercial: Girona

 

Àrees d’influència sobre Colomers

 

Des de l'any 2009, té lloc una fira, la Fira del Hobby, que a partir del 2010, es pretén realitzar anualment cada tercer diumenge de maig.

Cartell de la Primera Fira del Hobby


Continua a Colomers