4.7 Comunicacions

 

La situació de Colomers dins del context empordanès ha fet que, des de temps reculats, el terme municipal hagi estat ben comunicat.

En efecte, Colomers està situat al costat de la carretera Medinyà-Torroella de Montgri, comarcals GI-633 i GI-634, la qual enllaça amb la carretera estatal radial A-2, que va de Girona al Rosselló, a Medinya (a 11 km); amb la carretera de la xarxa bàsica C-31, que va de Torroella de Montgrí a Figueres, i la comarcal C-252, que va de Verges a Corçà, a Verges (a 6 km), i, travessant el Ter pel recent passallís de Sobrànigues, amb la comarcal C-66, que va de Girona a Palamós, a Flaçà (a 4 km).

D’aquella carretera, arrenquen, al mateix terme de la vila, la que va fins a Gaüses i Camallera, la GIV-6233, i la carretera Colomers-Sant Mori passant per Vilopriu, la local GI-631, les quals enllacen amb la carretera d’Orriols-l’Escala, la comarcal GI-623.

L’autopista més propera és l’AP-7, accessible per l’entrada 5 (Orriols) i 6 (Sant Julià de Ramis). Els aeroports més propers són: Girona, Perpinyà i Barcelona.

A Colomers no hi ha estació de tren. La línia Barcelona-Portbou passa a frec del terme i les estacions més properes són a Sant Jordi Desvalls (a 3 km), sense servei, Camallera (a 5 km), sense servei, i a Flaçà (a 6 km).

Al primer quart de segle, Colomers rebia el correu per l’estació de Sant Jordi i se servia dels carruatges que hi arribaven des de l’Escala i Torroella de Montgrí, i també dels que des de Torroella arribaven fins a Girona.

Actualment, al poble paren els autobusos d’una línia que va de Torroella de Montgrí a Girona.

 Comunicacions de Colomers

  

La carretera en direcció cap a l'Estartit, encara amb els plàtans i el símbol falangista


Continua a Colomers